top of page
Recent Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Featured Posts

Årets festival kommer till Linköping

17/9 2016 kommer Nordic Romani Festival till Linköping.

Du kommer få uppleva romsk kultur i form av historia, dans och språk.

Musikaliska uppträdanden i världsklass som Romani Giepa, Bahtale Roma och Tibble Transsibiriska.

En festival för hela familjen med marknad, ponnyridning, trådslöjd, ansiktsmålning, chokladhjul, lotterier, föreställningar, och mycket mera!

Nordic Romani Festival anordnades för första gången 2012 i Stockholm. Anledningen var att Romanofolket resande firade 500 år i Sverige.

Det blev mycket lyckat och Nordic Romani Festival tilldelades det hedersamma priset ”Årets arrangör” på Folk- och världsmusikgalan i Gävle. De senaste åren har festivalen rest runt i landet och 2016 firad de fem år på folkparksteatern i Gamla Linköping.

På dagen blir det roliga aktiviteter för hela familjen. Då erbjuds du marknad, ponnyridning, trådslöjd, ansiktsmålning, lotterier, utställningar och föreställningar.

Bl.a föreställningen av den kritikerrosade duon Bennie Åkerfeldt och Pelle Jageby med Vägarnas folk - Drommens manusch.​​

Du erbjuds också Historielektionen du aldrig fick av Eleonor Frankemo. Den handlar om Romanofolket resande. Den folkgrupp i Sverige som i 500 år utsatts för systematiska åtgärder och där syftet har varit att utrota detta folk.

Konserterna inleds med att alla musiker samlas på stora torget i Gamla Linköping 17:50. Där kommer de spela och sjunga traditionell resandemusik. Sedan går de till fot och häst in på folkparksteatern och fram till scenen där konserterna börjar 18:00.

Uppträdande på kvällen består av toppband som Riccow, Toni.L och DJ Zor, Bahtale Roma, Romani Giepa och Tibble Transsibiriska, även hemliga lokala artister kommer gästa scenen.

Läs mer om årets artister HÄR

Programmet HÄR

Ladda ner pressmeddelande HÄR

Syftet med Nordic Romani Festival är att bygga kulturella broar där möten mellan människor blir naturliga och att alla tillsammans ska uppleva glädje under denna fartfyllda festival.

Festivalen filmas av SVT till dokumentärserien Eleonors Resa.

Lasse Wallman i Romani Giepa

Tibble Transsibiriska

Var: Gamla Linköping, Folkparksteatern

När: 17/9

Dag kl. 14:00-17:00

Konsert 18:00-22:00

Pris dag:

  • Barn 20:- "upp till 15 år"

  • Vuxen 40:- "från 15 år"

  • Familjepris med två vuxna och tre barn under 15 år 100:-

  • Medlemspris: 10% rabatt av ordinarie priser​

Pris konserter:

  • Barn 40:- "upp till 15 år"

  • Vuxen 80:- "från 15 år"

  • Familjepris med två vuxna och tre barn under 15 år 200:-

  • Medlemspris: 10% rabatt av ordinarie inträden

OBS!! Inga förköp

Alla entréband köpes i biljett luckan kontant eller via swisch. Intäden dagtid gäller även konsert vid uppvisat entré band.

Det finns möjlighet att få tillgång till marknadsstånd för den som vill sälja saker, kontakta Eleonor Frankemo vid bokning av plats på festivalens marknad. Platsen är gratis!

Kontaktuppgifter:

Producent: Eleonor Frankemo

Telefon: 070-820 26 01

Samarbete: Lattjo Drom Riksorganisation, Kulturrådet, Frilutftsmuseét Gamla Linköping, Nevo Drom, Romanofolket Resande Östergötland, Kultur och fritidsförvaltningen Linköpings kommun, Sensus och NBV-Östergötland

Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page