top of page
Recent Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Featured Posts

Anmälan om hatbrott


Poddar är den nya trenden för att sprida högerextrem propaganda. Där sprids hets och hat mot minoriteter och politiska motståndare. Lattjo Drom riksorganisation har gjort en anmälan till polismyndigheten om hat brott och hets mot folkgrupp. Detta gäller en låt som nu sprids på sociala medier ifrån youtube.

Anmälam gäller en låt som ligger ute på youtube som heter Tattarvisan. I låten kan man höra att tattare och zigenare själ och tigger, att de lurar gamla.

-Det är en mycket kränkande låt och efter att medlemmar kontaktat styrelsen om denna så har vi beslutat att upprätta en anmälan om hets mot folkgrupp och hatbrott, säger ordförande Eleonor Frankemo

-Trots att denna anmälan gjordes för ca. 2 månader sedan ligger fortfarande låten ute på youtube och sprids på sociala medier, men vi ger oss inte, fortsätter hon.

De som ligger bakom denna låt är Motgift, det är en podd som har lyckats etablera sig i den högerextrema miljön under de senaste åren. Den startades som en del av nazistiska Svenskarnas partis propagandaapparat under namnet Radio framåt, men med tiden blev den oberoende från partiet och bytte sedermera namn till Motgift. Projektet har haft gäster från flera högerextrema organisationer som Nordisk ungdom, Svenskarnas parti och Motpol. Motgift driver också en webbutik. Motgift drivs av Dan Eriksson, Magnus Söderman och Jonas De Geer, samtliga veteraner inom vit makt-miljön och som tidigare varit aktiva i nazistiska Svenskarnas parti. De Geer har en bakgrund som redaktör i den konservativa tidningen Salt. I Motgifts sändningar hyllas nazistiska terrororganisationer som amerikanska The Order och det talas om "raskrig". Det förekommer även rena våldsuppmaningar. I ett avsnitt från december 2014 säger Jonas De Geer: "Faktum är att folk borde ut och hänga folk i lyktstolpar, bränna bilar och skjuta människor."

Lattjo Drom Riksorganisation har tagit kontakt med flera romska organisatiner och romska aktivister och andra romska nätverk och upplyst dem om denna låt som sprids på sociala medier. En kontakt är också tagen med tidningen Expo som kommer att ta upp detta på deras möte för att de ser ett intresse i att skriva om denna låt och hur anmälan tagits emot.

OBS!!! Sprid inte denna visa!


Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page