STYRELSEN 

LATTJO DROM RIKSORGANISATION

KASSÖR - CHRISTIAN FALTIN 
Ordförande Christian Faltin, musiker, artist, producent och rappare. Hans musik intresse började i tidig ålder och blev snabbt en tillflykt från omvärlden. Under årens lopp har han skrivit runt 500 låtar och spelat in ungefär hälften.

 

Christian kämpar för att främja kulturinitiativ som Nordic Romani Festival och andra musikprojekt. Tror på att sprida kunskap genom öppenhet. Han är en av producenterna bakom Nordic Romani Festival men han har också ett eget musikprojekt som bygger på att samla unga romska musiker och skapa något nytt, Romano United.

 

Kontakt:

073-6722729

christian.faltin@hotmail.com

 

 

 

ORDFÖRANDE - ELEONOR FRANKEMO 

När Eleonor Frankemo besökte Nordic Romani Festival 2012 blev hon helt såld på idén.

-Känslan var obeskrivlig, var man än vände sig om i lokalen var det folk av mitt eget. Vi var en majoritet och inte minoritet och lycko känslan var total.

Att skapa en festival med fokus på hennes eget folk är något som hon alltid drömt om. Detta tåg måste hon bara gå på.  Eleonor är en av initiativ tagarna till föreningen Lattjo Drom. Hon var med och producerade festivalen och har varit en av de drivande i bildandet av Lattjo Droms Riksorganisation. I år kommer Eleonor också att vara projektledare för Romani tjejjer samt Tradra pre vavert. 

-Jag känner mig hedrad för att få detta förtroende uppdrag och är mycket tacksam.

 

Kontakt:

070-8202601
eleonor.frnkemo@hotmail.com

 

 

SEKRETERARE - ROBIN FRANKEMO 

Robin Frankemo började sitt föreningsliv när han var barn och följde med sina föräldrar i den dåvarande riksorganisationen för romanofolket resande. På ett årsmöte i Jönköping träffade han sin fru. Han är också engagerad i Romanofolket Resande Östergötland.

-Lattjo Drom Riksorganisation är en förening som går framåt och det händer mycket. Jag vill vara med där och på Nordic Romani Festival träffar jag mycket släkt och vänner.


     

 

SUPPLEANT - RICKARD SCHWARTZ
 

Rickard Schwartz Faltin är skådespelare och artist med fokus på genren Rap, musiken har varit en stor del i hela hans liv.

Rickard har alltid velat stå på scenen och det har han

också gjort både inom teatern och musiken.-Jag vill engagera mig i föreningen Lattjo Drom för jag tror det är en bra sak, att föra vidare vårt kultur arv genom Nordic Romani Festival. Genom festivalen hittar vi en gemenskap som är så oerhört viktigt för vår identitet. Nordic Romani Festival 2013 var den bästa festival jag varit på och jag vill vara med och göra den ännu bättre.

 

SUPPLEANT-STIG-OVE JOHANSSON LUNDAHL

 

Stig-Ove har under många år varit verksam i olika föreningar för romanofolket resande. Han har varit ordförande i romanofolket resande östergötland sedan föreningen grundades 2001. 

Stig-Ove har varit med i arbetet att tillsammans med regeringen ta fram vitboken, Den mörka och okända historien.

Kontakta oss:
Lattjo Drom Riksorganisation
Svarthällsgatan 11

Motala 
0708 202 601

lattjodromriks@hotmail.com

Hitta till oss

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now