top of page
Recent Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Featured Posts

Tradra pre vavert i Norrköping


Föreningen Lattjo Drom Riksorganisation presenterar - En eftermiddagd om och med romanofolket resandes historia och kultur i Sverige i form av, utställningen Vi får aldrig glömma vår historia, Historielektionen du aldrig fick och traditionell resande musik och mycket mera.

Vi vill gärna tro att vi lever i ett tryggt samhälle där alla människor är lika mycket värda. Att vi ser mångfald som en tillgång, men Sveriges historia är mycket mörk. Människor i vårt samhälle utsetts dagligen för kränkningar, diskriminering och antiziganism. 2014 publicerade regeringen "Den mörka och okända historien" - en vitbok om övergrepp och kränkningar av resande och romer i Sverige under 1900-talet. Visste du att 1939, samma år som andra världskriget startade, gjordes en kartläggning av romanofolket resande i Sverige? Visste du att så sent som på 1970- talet avskaffades steriliseringslagen som tilläts att sterilisera resandefolket?

Kulturarrangemangets titel Tradra pre varvet, kan översättas ungefär till, Åk med. Det syftar både på resan i historien men också in i framtiden.

FRI ENTRÉ!

Alla är välkomna!

När: 13:00-16:00

Var: Torsgatan 1 - Knipen i Norrköping

Kontakt:

Eleonor Frankemo

0708-202601

Eventet på facebook hittar du HÄR


Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page