top of page
Recent Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Featured Posts

Taikon.se


Domino Kai har tidigare jobbat på DO, regeringskansliet och forum för levande historia. I dagsläget jobbar han på Europaparlamentet.

Där har han uppgifter som att förbereda underlag till ledamöter, skriver tal och artiklar, tittar på olika resolutioner och ändringsförslag där han ibland göra ändringar så det överensstämmer med mänskliga rättigheter.

-Jag tycker att det är väldigt givande och stimulerande att vara med i stora sammanhang som europaparlamentet med 28 medlemsländer, Det är fantastiskt att jag har fått möjlighet att vara med där, säger han.

Domino är också en utav ledamöterna i Kommission mot antiziganism.

Han tackade ja till detta hedersuppdag pga. att han anser att frågan om antiziganismm är angelägen.

Domino berättar att denna fråga berör honom själv privat, då han sedan barnsben sett orättvisor mot romer på olika vis och han vill vara med att påverka så att antiziganismen minskar och förhoppningsvis med tiden kan upphöra.

Förutom dessa uppdrag är Domino Kai projektledare för Katarina Taikon, redskap mot intolerans och för mänskliga rättigheter.

Projektet går ut på att han tillsammans med några flera, träffar lärare där de informerar och samtalar om romers rättigheter och om romernas historia i Sverige, som präglas av diskriminering och förföljelser men även om hur situationen ser ut idag.

-Vi påvisar att det finns en folkgrupp som man inte ger möjligheter på lika villkor som majoritetssamhället i praktiken, säger Domino.

Under denna fortbildning vissas bl.a. Katarina Taikon filmen, ofta medverkar även Katarina Taikons dotter Angelica Ström i samtalen,

-Hon är utbildad special pedagog och kan påvisa hur man i skolvärden kan tackla situationer som kan uppstå där romska barn blir utsatta av diskriminering och mobbning.

De hänvisar även till hemsidan Taikon.se, som är ett läro redskap som inehåller lärarhandledningar, så lärarna kan följa läroplanen.

-I läroplanen står det att grundskoleelever skall lära sig om den nationella minoriteten romer. Hemsidan är ett hjälpmedel till lärarna så man kan uppfylla dessa krav i läroplanden, fortsätter han.

På hemsidan kan man bl.a. göra värderingsövningar och gruppövningar för alla åldrar.

-Det är en levande hemsida som ständigt uppdateras med nya material, säger han.

Länk:


Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page