top of page
Recent Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Featured Posts

Summering av 2015


Lattjo Drom Riksorganisation har haft ett mycket lyckat och framgångsrikt 2015!

Vi har genomfört Nordic Romani Festival, som detta år lades i Jönköping.

Vi har en vision av att Nordic Romani Festival i framtiden ska anordnas på olika orter i Sverige och bli en vandrande festival, för att på sätt göra festivalen tillgänglig för flera runt om i landet.

Vi kommer även fortsättningsvis fokusera på de nordisk romska grupperna.

Nästa års festival kommer även den att anläggas i Jönköping under Jönköpingsfesten. Många bra artister är inbokade från alla nordiska länderna och kanske även gästartister från andra länder. Mer information om Nordic Romani Festival kommer inom kort. Men om du på något sätt vill vara med och arbete med festivalen så kontakta styrelsen så kan vi hjälpas åt.

Mer om Nordic Romani Festival hittar du HÄR

Vi har även genomfört två andra projekt i föreningen.

Det ena är Tradra pre vavert som har varit en turné med kulturarrangemang. Vi har haft kulturarrangemangen på fem olika orter: Stockholm, Linköping, Jönköping vid två tillfällen och det sista i Norrköping.

Mer om Tradra pre vavert hittar du HÄR

Romani Tjejjer är det tredje projektet vi genomfört.

Vi har haft samtal med många romska kvinnor på fem olika orter. Där vi haft som syfte och mål att tillsammans skapa en gemenskap och överbrygga broar och utanförskap. Även detta har varit ett mycket lyckat projekt med många intressanta samtalsämnen och nya vänskaper. Något som också är mycket roligt som följd för detta projekt är att det nu håller på att startas upp en ny kvinnoförening. Detta kommer vi att informera om längre fram.

Läs mer om Romani Tjejjer HÄR

Vi vill nu passa på att tacka alla samarbetspartners vi haft under 2015, vi vill tacka alla artister som gjort Nordic Romani Festival möjligt och även alla bakom kulisserna som gjort en enorm insats.

Ett stort TACK även till alla eldsjälar i föreningen som verkligen arbetat med hjärta och själ under det gångna året för att vi ska kunna bedriva en sådan lyckad och framgångsrik förening.

Sist men absolut inte minst vill vi tacka styrelsen för ett toppen arbete, och alla våra medlemmar samt medlemföreningar.

Nu laddar vi inför ett mycket lyckat och framgångsrikt 2016 men många roliga projekt, gemenskap, och självklart mycket glädje.

Med detta vill Lattjo Drom Riksorganisation önska er alla en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt ÅR!

Lattjo Vinasjtan ta Lattjo Nevo Bejjst!

Bahtalo krechuno taj o nevo bersh!

Saste Bahtale swety i Newu bersh!

Te avel baxtalo u kretiono ai o bersh å nevå kai avel!

Bli medlem HÄR


Follow Us
Inga taggar än.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page